Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van ongezonde houdings- of bewegingspatronen al dan niet veroorzaakt worden door een bepaalde afwijking of ziekte.

U leert bewust te worden van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Een oefentherapeut gaat samen met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten en u leert via een leerproces gezonde houdings en bewegingsgewoonten eigen te maken.

U wordt zich bewust van negatieve gewoonten en leert deze te doorbreken. Uiteindelijk bent u in staat om zelf te zien, te voelen en te beoordelen welke houding en bewegingspatronen wel voor je werken.

Door lichaamsbewustwording, ( contact maken met je lijf) voel je beter wat je op ieder moment nodig hebt ( bijv rust of beweging). Je leert signalen beter/eerder te herkennen en hierop te anticiperen. Je leert te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. 

"Achter uw gedachten en gevoelens, mijn broeder, staat een machtige gebieder, een onbekende wijze. In uw lijf woont hij, uw lijf is hij."   Friedrich Nietzsche